25-10-12

Maaike Neuville in Van Vlees En Bloed herhaling op Eén


Maaike Neuville in Van Vlees En Bloed herhaling op Eén.    
   
Dit najaar keert Maaike Neuville in "Van Vlees En Bloed" terug op één. Het was een tijdje geleden zowat één van de meest succesvolle fictiereeksen van de afgelopen jaren.

In zeven afleveringen vertellen Tom van Dyck en Michiel De Vlieger het tragikomische verhaal van de slagersfamilie Vangenechten.
De zaken lopen goed in de slagerij tot de enige zoon van het slagersechtpaar na een lange afwezigheid plots voor de deur staat. Zijn terugkeer zorgt voor een kettingreactie aan gebeurtenissen waarbij niemand gespaard blijft...

De belangrijkste rollen worden vertolkt door een sterrencast, met namen als Lucas Van Den Eynde, Sien Eggers, Tom Van Dyck, Reinhilde Decleir en Peter van Den Eede. Ook Tom Dewispelaere, Koen de Graeve, Mieke De Groote, Maaike Neuville en Herwig Ilegems zijn van de partij.

Eerder scoorde het programma al bijzonder goed en één hoopt met de herhaling ook weer veel mensen een prettige tv-avond te geven.

Van vlees en bloed is een Vlaamse tragikomische televisieserie, naar een idee en scenario van Tom Van Dyck en Michiel Devlieger. Ze namen met Michel Vanhove de regie op zich. De reeks werd gemaakt door productiehuis Woestijnvis voor de openbare omroep VRT. De serie werd uitgezonden op één van 1 januari 2009 tot 12 februari 2009.

De minitelevisieserie Van vlees en bloed met een prachtrol van Maaike Neuville gaat over beenhouwerij/charcuterie Vangenechten, een familiebedrijf sinds 1952 waar moemoe Maria Vangenechten nog nadrukkelijk aanwezig is en ook formeel eigenaar is, maar zoon André Vangenechten in principe de touwtjes in handen heeft. Kleinzoon Rudy Vangenechten komt na 10 jaar spoorloze afwezigheid terug, tot grote vreugde van moeder Liliane Verstappen en moemoe, maar André denkt daar heel anders over.

De scenaristen wilden met de serie, die van april tot augustus 2008 werd gefilmd, het leven en de moeilijkheden van kleine middenstanders in beeld brengen, zoals de problemen en verantwoordelijkheden van de zelfstandige, met en tegenover personeel en klanten, de problemen van opvolging binnen een familiebedrijf en de zorg voor omzet en rentabiliteit. Maar naarmate de serie zich ontwikkelt, worden heel wat andere drama's en intriges zichtbaar.

De serie met Maaike Neuville won een gouden nimf op het Festival de télévision de Monte-Carlo, kreeg in 2009 De HA! van Humo en won in 2010 de televisiester van beste fictieprogramma en populairste programma in de derde Vlaamse Televisie Sterren. Ook Koen De Graeve en Sien Eggers kregen ook de televisiester voor respectievelijk beste acteur en beste actrice voor hun rol in Van vlees en bloed

Anke Reyniers(Maaike Neuville)

Anke Reyniers werkt in de winkel. Ze heeft een goed contact met Liliane Vangenechten en probeert steeds eerlijk en correct te zijn. Anke Reyniers(Maaike Neuville) haat bedrog en achterklap.

Van vlees en bloed
Genre     Drama/ Komedie
Speelduur     ±50 minuten
Productie     Leen Lombaert
Hoofdrollen     Reinhilde Decleir
Lucas Van den Eynde
Sien Eggers
Tom Dewispelaere
Tom Van Dyck
Peter Van den Eede
Maaike Neuville
Regie     Tom Van Dyck
Michel Vanhove
Michiel Devlieger
Script     Tom Van Dyck
Michiel Devlieger
Montage     Yoohan Leyssens
Intromuziek     Koen Brandt

Na een succesvol voorjaar, een sterke zomer en tal van besparingen, is Eén klaar om komend najaar op koers te blijven. De eerste zender van de VRT doet dat met een reeks vaste waarden en tien nieuwe programma's. "Eén blijft Eén en zal altijd Eén blijven", zegt netmanager Jean-Philip De Tender.
De tien nieuwe programma zijn volgens De Tender het resultaat van hard werken achter de schermen en van jaren besparingen. "We hebben een zender die een sterke basis heeft om aan het najaar te beginnen", aldus de netmanager van Eén.

Monstertrilogie van Tom Lanoye
Het eerste net van de openbare omroep blijft het uitgesproken engagement hebben om tijdens primetime in te zetten op Vlaamse programma's. Fictie is daarbij een belangrijk onderdeel. In "Rang 1", een 13-delige reeks over een gezin dat de lotto wint, spelen onder meer Vic De Wachter, Gilda De Bal en Marijke Pinoy de hoofdrollen. Vanaf zondag 4 september zendt Eén de langverwachte serie "Het Goddelijke Monster" uit, naar de Monstertrilogie van Tom Lanoye.

Verder brengt de VRT-zender herhalingen van de fictiereeksen "Kinderen van Dewindt", "Goesting" en "Van Vlees en Bloed" met Maaike Neuville.

Toch laten ook de besparingen zich merken. Zo komt er dit najaar een herhaling van 'Van Vlees En Bloed'. En je mag er nu al gif op innemen: dit wordt opnieuw een miljoenensucces!

De fijne blote vleeswaren van Maaike Neuville in 'Van Vlees En Bloed'.

Vlaamse actrices die niet meer uit de kleren durven te gaan omdat de beelden op internet belanden? Niet zo Maaike Neuville. Als slagershulpje Anke ging ze in ‘Van Vlees en Bloed’ klassevol maar volledig naakt.

De succesreeks ‘Van Vlees en Bloed’ heeft haar naam niet gestolen. Eerder al ging actrice Alice Reys - mevrouw Tom Van Dyck- halfnaakt aan een tak hangen tijdens een heuse vrijpartij met slager André Vangenechten, gespeeld door Lucas Van den Eynde.

Die naaktscène kan u intussen herbekijken op filmpjes site YouTube onder de naam Den bospoeper & een toereke gaan doen met de Joepie, en heeft al meer dan 545.800 kijkers gelokt. Ook het beruchte fragment waarin nonkel Luc (Tom Van Dyck) bruusk in Alice Reys’ borsten knijpt omdat hij haar herkent als ‘de boshoer’, staat op YouTube gepost.

Nu was het Maaike Neuville (onder andere ‘De Indringer’, ‘Katarakt’) die naakt ‘vlees’ liet zien. Zij speelt Anke Reyniers die werkt in Andrés slagerij, en iets heeft met zoon Rudy (Tom Dewispelaere).

De naaktscène tussen Maaike Neuville en Dewispelaere mag verrassend heten aangezien bekende Vlaamse actrices de jongste tijd minder happig lijken op naaktscènes omdat die steevast uitgroeien tot internethypes op filmpjes site YouTube. Denk maar aan Lien Van de Kelder in ‘Zone Stad’ of Lotte Pinoy die naakt poseerde in ‘Sara’. Beide dames haalden naakt meer dan 410.000 hits. Maaikes naaktscène is ook al meer dan 242.100 keer bekeken op de website van Garage TV.

24-10-12

Maaike Neuville met Barbara Sarafian in Clan, nieuwe topserie op vtm


Maaike Neuville met Barbara Sarafian in Clan, nieuwe topserie op vtm

Zusterliefde zorgt voor een moord. Clan is een nieuwe Vlaamse topreeks met onder andere Inge Paulussen, Barabara Sarafian, Maaike Neuville, Herbert Flack en vele anderen.

Tien afleveringen lang worden de kijkers vanaf 3 september 2012 elke maandag meegezogen in het leven van de Goethals-zussen.

Vier zussen beramen een moordcomplot. Zonder medeweten van hun vijfde zus Goedele, zoeken ze uit hoe ze hun onuitstaanbare schoonbroer Jean-Claude kunnen vermoorden. Eva, Veerle, Birgit en Rebekka Goethals hebben elk zo hun eigen reden om hem van kant te maken. Maar bovenal willen ze hun vervreemde zus Goedele, die met Jean-Claude getrouwd is, een dienst bewijzen en de Goethals-Clan weer samen brengen. Al jaren betreuren ze het lot van Goedele. Pogingen om hun zus tot inzicht te brengen haalden niets uit. Kortom: Jean-Claude is in alle opzichten een eikel van een vent en vraagt om liquidatie. Maar iemand vermoorden blijkt in de praktijk niet zo evident te zijn. Tussen droom en daad staan wetten in de weg en heersen er praktische gevaren. Bij elke moordpoging van de zussen vallen er slachtoffers. Maar jammer genoeg: geen van die slachtoffers is Jean-Claude. In het begin is de collateral damage beperkt. Maar de zijschade groeit onvermijdelijk buiten proportie.

U merkt het, is geen klassieke who-dunnit, maar draait volledig rond de vragen ‘Waarom?’ en ‘Hoe?’. Dit originele concept – bedacht door de getalenteerde nieuwkomer Malin-Sarah Gozin – zal de liefhebbers van mysterie, ingenieuze plots en humor als een krachtig wapen tien afleveringen lang weten te charmeren en te intrigeren.

De hoofdcast van ‘Clan’ bestaat uit een ensemble van sterke acteurs en actrices. De zussen worden vertolkt door Inge Paulussen, Barbara Sarafian, Kristine Van Pellicom, Ruth Becquart en Maaike Neuville. Dirk Roofthooft geeft gestalte aan de omstreden schoonbroer. Geert Van Rampelberg en Robby Cleiren zijn de verzekeringsagenten die de dood van Jean-Claude grondig willen onderzoeken. Naast deze hoofdcast schitteren nog een aantal andere grote namen in ‘Clan’: Mathijs Scheepers, Steve Geerts, Sien Eggers, Herbert Flack, Gert Winckelmans, Stefaan Degand, Gilda De Bal, Jaak Van Assche, Tibo Vandenborre, Nico Sturm en Frank Focketyn.

VTM pakt vanaf 3 september uit met verrassend sterke fictiereeks ‘Clan’ met in de hoofdrol Maaike Neuville

Komen vier zussen weg met de moord op hun schoonbroer?

Er staat een lijkwagen voor de deur, binnen ligt een rouwregister om te tekenen, en er worden pistolets geserveerd zoals bij een echte koffietafel. En toch zag je gisteren in de parochiezaal in Ekeren niets dan lachende gezichten. Terecht. Want na het bekijken van een eerste aflevering wist iedereen: VTM heeft met ‘Clan’ een straffe nieuwe fictiereeks in huis.

Het kan dit najaar nog leuk worden op uw tv-scherm. Zowel VRT als VTM zetten door de komst van de nieuwe zender Vier fors in op fictie. Maar er is meer. De commerciële zender pakt binnenkort ook nog eens uit met een serie die je normaal op Eén verwacht. Het valt natuurlijk af te wachten hoe de intrige zich in de negen volgende afleveringen ontrolt, maar in de eerste aflevering van Clan lijkt alles alvast juist te zitten: we krijgen een fijn verhaal vol spanning en humor, plus uitstekende acteurs.

De clan in kwestie, dat zijn de vier zussen Goethals. Zij zijn hun onuitstaanbare schoonbroer Jean-Claude dusdanig beu, dat ze hem vermoorden. Zonder medeweten van Goedele, de vijfde zus Goethals. De perfecte moord? Daar lijkt het op. Ware het niet dat twee verzekeringsmakelaars, de broers Dewitt, failliet gaan als ze de levensverzekering van Jean-Claude moeten uitbetalen. Zij besluiten op onderzoek uit te gaan. En al meteen in die eerste aflevering wordt duidelijk dat er meer aan de hand is met die vijf zussen dan op het eerste gezicht lijkt.

Straffe cast
De Jean-Claude die in de eerste aflevering ten grave wordt gedragen, is Dirk Roofthooft, bekend van zijn straffe theaterwerk, De ronde en Terug naar Oosterdonk. Zijn nietsvermoedende vrouw Goedele wordt gespeeld door Inge Paulussen, ooit nog inspecteur in Witse. Haar vier moordende zussen zijn Barbara Sarafian (Aanrijding in Moscou), Kristine Van Pellicom (Dirty mind, naast Wim Helsen), Maaike Neuville (Weekend aan zee) en theateractrice Ruth Becquart. De speurneuzen van dienst worden geacteerd door Geert Van Rampelberg (De zaak Alzheimer, Code 37 - De film) en theateracteur Robby Cleiren (De Roovers).

Allen toonden ze zich gisterochtend bij de voorstelling in Ekeren bijzonder opgetogen met de reeks. ‘Ik vond in het scenario een licht absurde toon die ik in Vlaanderen nog niet veel onder ogen heb gekregen’, klonk het bij Roofthooft.

‘Voor mij was het, met zo’n mooi scenario, echt een grote eer om hieraan te mogen deelnemen’, verwoordde Barbara Sarafian het. ‘Om deel te kunnen uitmaken van een groep acteurs waarmee je samen een reeks draagt.’

‘Het is humor en drama samen in een mix die de realiteit overstijgt’, aldus Maaike Neuville. ‘Het gaat enerzijds om die moord en anderzijds krijg je ook een mooi psychologisch portret van al die mensen.’

Kristine Pellicom was de actrice met wellicht de grootste glimlach. ‘Ik kom zelf uit een gezin met vijf zussen. Toen ik dit zag, dacht ik: hier moét ik gewoon bij zijn. En let maar op: dit verhaal zich enorm goed in elkaar. Het zit vol mysterieuze én grappige details.’

Nog één ding. Doe VTM één plezier: noem dit, met al die vrouwen aan boord, geen vrouwenreeks. Want dat wil de commerciële zender niet geweten hebben. ‘Van vlees en bloed met Maaike Neuville noemde toch ook niemand een mannenreeks?