26-10-12

Nieuwe vtm-serie 'Clan' met Maaike Neuville vertoont opvallende gelijkenissen met kasteelmoord


Nieuwe vtm-serie 'Clan' met Maaike Neuville vertoont opvallende gelijkenissen met kasteelmoord

Al enkele maanden kijken we uit naar de nieuwe vtm-serie 'Clan' met Maaike Neuville. Maar nu blijkt dat we een groot deel van het plot de afgelopen dagen al in de nieuwsuitzendingen hebben gezien. De serie lijkt namelijk heel wat gelijkenissen te vertonen met de mysterieuze moord in het anders zo rustige Wingene.

Het verhaal van de 10-delige reeks 'Clan' gaat over vier zussen waaronder Maaike Neuville, die een moordplan beramen op hun schoonbroer. Die schoonbroer Jean-Claude (gespeeld door Dirk Roofthooft) blijkt echt onuitstaanbaar te zijn en de vier zussen willen hun vijfde zus bevrijden van de man.

De serie speelt zich af in het park rond het kasteel van Brasschaat, waardoor de vergelijking met wat in Wingene gebeurde niet veraf is. Ook daar speelde zich alles af in en rond een kasteel. Opvallend: ook Jean-Claude uit 'Clan' wordt nadien begraven door de daders.

Toch wil producer Frank Van Passel in Het Nieuwsblad de link met het échte Wingense verhaal niet leggen. 'Rond de kasteelmoord hangt een grimmige sfeer, terwijl 'Clan' met Maaike Neuville in de eerste plaats een zwarte komedie is. De opnames waren trouwens zo goed als afgerond toen de berichtgeving over de kasteelmoord begon. En eerlijk gezegd: eigenlijk willen we er liever niet mee geassocieerd worden', aldus Van Passel.

Bij vtm zijn ze dan weer helemaal verbaasd over de artikels in de Corelio-kranten vanochtend. ''Clan' heeft helemaal niets te maken met een kasteel', zegt woordvoerster Sara Vercauteren. 'De serie gaat over een gewone familie. 'Clan' heeft niets met de kasteelmoord te maken, dus.'

Naast Dirk Roofthooft, nemen ook Kristine Van Pellicom, Barbara Sarafian, Maaike Neuville, Ruth Becquart en Inge Paulussen één van de hoofdrollen van 'Clan' voor hun rekening.

Clan is een tiendelige fictiereeks die werd uitgewerkt door het productiehuis Caviar. De hoofdrollen worden gedragen door onder meer Barbara Sarafian, Maaike Neuville, Dirk Roofthooft, Robbie Cleiren en Geert Van Rampelberg.

Het scenario belooft een minder grote knoeiboel te worden dan die van de non-fictiereeks in Wingene. Komend najaar is op VTM te zien hoe vier zussen een plan beramen om hun onuitstaanbare schoonbroer te vermoorden. 'De zussen waaronder Maaike Neuville hebben elk hun reden om schoonbroer Jean-Claude van kant te maken, maar bovenal willen ze hun ontvreemde zus een dienst bewijzen en de familieclan weer samen brengen', luidt het scenario. Pittig detail: het lijk wordt ook begraven.

Met het park rond het kasteel van Brasschaat duikt in Clanalvast een ideale plaats delict op, maar of de schoonbroer daar om het leven wordt gebracht, wil niemand van de crew kwijt. Als we acteur Dirk Roofthooft (de schoonbroer in de serie) mogen geloven, is de fictiereeks alleszins minstens even spannend als de actualiteit . 'Zelfs de acteurs waaronder Maaike Neuville wisten pas kort voor de draaidag van de specifieke scène hoe ze de moord zouden plegen. Misschien denken de scenarioschrijvers dat we die voorkennis meenemen in ons spel en dan minder goed acteren. Het hield in elk geval de spanning erin.'

Malin-Sarah Gozin, de co-scenariste van Clan, deed uitgebreid research voor de reeks. 'Moordcomplotten binnen families komen relatief vaak voor. Daaruit blijkt telkens dat iemand vermoorden heel makkelijk is. Het doen zonder dat iemand het te weten komt, dat is een ander paar mouwen.'

En toch bestaat de perfecte moord, aldus Gozin. 'Je moet je alleen ontzettend goed voorbereiden en een beetje geluk hebben.'

De scenariste sprak onder meer met gerechtsdokters en speurders om het scenario zo geloofwaardig mogelijk te maken. 'Hoe zot je je verhaal ook bedenkt, je komt er altijd wel een versie van tegen in een nieuwsbericht. Realiteit overtreft fictie, elke keer opnieuw.'

'De fictiereeks Clan met Maaike Neuville verschilt toch van de kasteelmoord', vindt de producer, Frank Van Passel. 'Rond de kasteelmoord hangt een grimmige sfeer, terwijl Clan in de eerste plaats een zwarte komedie is. De opnames waren trouwens zo goed als afgerond toen de berichtgeving over de kasteelmoord begon. Om eerlijk te zijn: eigenlijk willen we er liever niet mee geassocieerd worden.'

Ook toneelvereniging 'Vrede' in Lebbeke stelt zich nu de vraag of ze wel met fictie bezig zijn. Deze week maken ze filmopnames in het kasteel van Lebbeke voor hun nieuwe voorstelling Moord. Dat theaterstuk vertelt hoe een psychopaat een moordplan beraamt, en daarvoor inspiratie haalt uit films, waargebeurde moordverhalen en rechtszaken.

'Het is toeval dat de verslaggeving over de kasteelmoord en onze voorbereidingen van Moord samenvallen', zegt Yves De Lathauwer, freelance acteur en regisseur bij de toneelvereniging. 'Maar het prikkelt wel: de kasteelmoord spreekt tot de verbeelding. Al zal het er bij ons nog een pak gruwelijker aan toe gaan, met afgeknipte tongen en wurgscènes in bad. We realiseren ons dat het helemaal niet zo'n ver-van-mijn-bedshow is. En verder is het vooral mooi meegenomen promotie.'

25-10-12

Maaike Neuville in Van Vlees En Bloed herhaling op Eén


Maaike Neuville in Van Vlees En Bloed herhaling op Eén.    
   
Dit najaar keert Maaike Neuville in "Van Vlees En Bloed" terug op één. Het was een tijdje geleden zowat één van de meest succesvolle fictiereeksen van de afgelopen jaren.

In zeven afleveringen vertellen Tom van Dyck en Michiel De Vlieger het tragikomische verhaal van de slagersfamilie Vangenechten.
De zaken lopen goed in de slagerij tot de enige zoon van het slagersechtpaar na een lange afwezigheid plots voor de deur staat. Zijn terugkeer zorgt voor een kettingreactie aan gebeurtenissen waarbij niemand gespaard blijft...

De belangrijkste rollen worden vertolkt door een sterrencast, met namen als Lucas Van Den Eynde, Sien Eggers, Tom Van Dyck, Reinhilde Decleir en Peter van Den Eede. Ook Tom Dewispelaere, Koen de Graeve, Mieke De Groote, Maaike Neuville en Herwig Ilegems zijn van de partij.

Eerder scoorde het programma al bijzonder goed en één hoopt met de herhaling ook weer veel mensen een prettige tv-avond te geven.

Van vlees en bloed is een Vlaamse tragikomische televisieserie, naar een idee en scenario van Tom Van Dyck en Michiel Devlieger. Ze namen met Michel Vanhove de regie op zich. De reeks werd gemaakt door productiehuis Woestijnvis voor de openbare omroep VRT. De serie werd uitgezonden op één van 1 januari 2009 tot 12 februari 2009.

De minitelevisieserie Van vlees en bloed met een prachtrol van Maaike Neuville gaat over beenhouwerij/charcuterie Vangenechten, een familiebedrijf sinds 1952 waar moemoe Maria Vangenechten nog nadrukkelijk aanwezig is en ook formeel eigenaar is, maar zoon André Vangenechten in principe de touwtjes in handen heeft. Kleinzoon Rudy Vangenechten komt na 10 jaar spoorloze afwezigheid terug, tot grote vreugde van moeder Liliane Verstappen en moemoe, maar André denkt daar heel anders over.

De scenaristen wilden met de serie, die van april tot augustus 2008 werd gefilmd, het leven en de moeilijkheden van kleine middenstanders in beeld brengen, zoals de problemen en verantwoordelijkheden van de zelfstandige, met en tegenover personeel en klanten, de problemen van opvolging binnen een familiebedrijf en de zorg voor omzet en rentabiliteit. Maar naarmate de serie zich ontwikkelt, worden heel wat andere drama's en intriges zichtbaar.

De serie met Maaike Neuville won een gouden nimf op het Festival de télévision de Monte-Carlo, kreeg in 2009 De HA! van Humo en won in 2010 de televisiester van beste fictieprogramma en populairste programma in de derde Vlaamse Televisie Sterren. Ook Koen De Graeve en Sien Eggers kregen ook de televisiester voor respectievelijk beste acteur en beste actrice voor hun rol in Van vlees en bloed

Anke Reyniers(Maaike Neuville)

Anke Reyniers werkt in de winkel. Ze heeft een goed contact met Liliane Vangenechten en probeert steeds eerlijk en correct te zijn. Anke Reyniers(Maaike Neuville) haat bedrog en achterklap.

Van vlees en bloed
Genre     Drama/ Komedie
Speelduur     ±50 minuten
Productie     Leen Lombaert
Hoofdrollen     Reinhilde Decleir
Lucas Van den Eynde
Sien Eggers
Tom Dewispelaere
Tom Van Dyck
Peter Van den Eede
Maaike Neuville
Regie     Tom Van Dyck
Michel Vanhove
Michiel Devlieger
Script     Tom Van Dyck
Michiel Devlieger
Montage     Yoohan Leyssens
Intromuziek     Koen Brandt

Na een succesvol voorjaar, een sterke zomer en tal van besparingen, is Eén klaar om komend najaar op koers te blijven. De eerste zender van de VRT doet dat met een reeks vaste waarden en tien nieuwe programma's. "Eén blijft Eén en zal altijd Eén blijven", zegt netmanager Jean-Philip De Tender.
De tien nieuwe programma zijn volgens De Tender het resultaat van hard werken achter de schermen en van jaren besparingen. "We hebben een zender die een sterke basis heeft om aan het najaar te beginnen", aldus de netmanager van Eén.

Monstertrilogie van Tom Lanoye
Het eerste net van de openbare omroep blijft het uitgesproken engagement hebben om tijdens primetime in te zetten op Vlaamse programma's. Fictie is daarbij een belangrijk onderdeel. In "Rang 1", een 13-delige reeks over een gezin dat de lotto wint, spelen onder meer Vic De Wachter, Gilda De Bal en Marijke Pinoy de hoofdrollen. Vanaf zondag 4 september zendt Eén de langverwachte serie "Het Goddelijke Monster" uit, naar de Monstertrilogie van Tom Lanoye.

Verder brengt de VRT-zender herhalingen van de fictiereeksen "Kinderen van Dewindt", "Goesting" en "Van Vlees en Bloed" met Maaike Neuville.

Toch laten ook de besparingen zich merken. Zo komt er dit najaar een herhaling van 'Van Vlees En Bloed'. En je mag er nu al gif op innemen: dit wordt opnieuw een miljoenensucces!

De fijne blote vleeswaren van Maaike Neuville in 'Van Vlees En Bloed'.

Vlaamse actrices die niet meer uit de kleren durven te gaan omdat de beelden op internet belanden? Niet zo Maaike Neuville. Als slagershulpje Anke ging ze in ‘Van Vlees en Bloed’ klassevol maar volledig naakt.

De succesreeks ‘Van Vlees en Bloed’ heeft haar naam niet gestolen. Eerder al ging actrice Alice Reys - mevrouw Tom Van Dyck- halfnaakt aan een tak hangen tijdens een heuse vrijpartij met slager André Vangenechten, gespeeld door Lucas Van den Eynde.

Die naaktscène kan u intussen herbekijken op filmpjes site YouTube onder de naam Den bospoeper & een toereke gaan doen met de Joepie, en heeft al meer dan 545.800 kijkers gelokt. Ook het beruchte fragment waarin nonkel Luc (Tom Van Dyck) bruusk in Alice Reys’ borsten knijpt omdat hij haar herkent als ‘de boshoer’, staat op YouTube gepost.

Nu was het Maaike Neuville (onder andere ‘De Indringer’, ‘Katarakt’) die naakt ‘vlees’ liet zien. Zij speelt Anke Reyniers die werkt in Andrés slagerij, en iets heeft met zoon Rudy (Tom Dewispelaere).

De naaktscène tussen Maaike Neuville en Dewispelaere mag verrassend heten aangezien bekende Vlaamse actrices de jongste tijd minder happig lijken op naaktscènes omdat die steevast uitgroeien tot internethypes op filmpjes site YouTube. Denk maar aan Lien Van de Kelder in ‘Zone Stad’ of Lotte Pinoy die naakt poseerde in ‘Sara’. Beide dames haalden naakt meer dan 410.000 hits. Maaikes naaktscène is ook al meer dan 242.100 keer bekeken op de website van Garage TV.

 
Animal print UGG Herfst/Winter dames